Kako zamjenske tinte mogu uštedjeti vaš novac?

Kako zamjenske tinte mogu uštedjeti vaš novac?

Kupnja novog printera može biti velika investicija, no troškovi se nastavljaju svakih nekoliko mjeseci kada trebate kupiti novu tintu. Originalne tinte mogu biti izuzetno skupe, a i vrlo brzo se potroše.

Činjenica je da bez tinte printer nema smisla, no mora li printanje zaista biti tako skupo? Naravno da ne! Umjesto originalnih tinti možete koristiti zamjenske koje mogu biti čak 30-60% jeftinije od originalnih.

Evo u čemu je kvaka:

1. Proizvođači zamjenskih tinti više se trude oko kvalitete – jasno im je da se natječu s velikim kompanijama i njihovim originalnim tintama i upravo zato posvećuju više pažnje kvaliteti tinte, ali i kućišta. Vrlo često koriste jednako kvalitetan materijal kao i proizvođači originalnih tinti kako bi pokazali da i njihov proizvod može biti jednako kvalitetan.

2. Zamjenske tinte mogu isprintati više – ne biste vjerovali, ali one zaista mogu isprintati puno više stranica dokumenata od originalnih tinti. Izgleda da je proizvođačima originalnih u interesu da ju čim prije potrošite kako biste kupili novu. Nemojte nasjesti na taj trik kako ne biste u svega par mjeseci za sve kupljene tinte mogli kupiti još jedan printer.

3. Zamjenska tinta neće oštetiti vaš printer – na tržištu, naravno, postoje zamjenske tinte koje su zaista nekvalitetne i mogu oštetiti vaš printer. Ukoliko je pod garancijom, a zamjenska tinta ga ošteti, serviser vam neće uvažiti garanciju jer ona ne pokriva oštećenja nastala zamjenskom tintom. Međutim, za našu zamjensku tintu dajemo garanciju.